top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraTJ Polepy

Miroslav Paták: Dávali jsme každému příděly.

Další rozhovor s jedním z hráčů střední zálohy. Míra mimo Polepy působil také v Kolíně, Mladé Boleslavi, Prostějově, Vrdech, Kunicích, Hlízově nebo také v Čáslavi, kde nyní trénuje mládež. V současné době obléká dres Močovic na kutnohorsku.


Jak vzpomínáte na působení v Polepech? Kolikrát jste se s Polepy radoval z postupu?

“Na Polepy vzpomínám samozřejmě moc rád. Skvělá parta jak fotbalistů, vedení i těch správných fanoušků (pivních dědků - smích) jako na správné vesnici. S Polepy jsem postoupil jednou a to z krajského přeboru do divize.”


Máte nějaký zápas za Polepy, na který rád vzpomínáte?

“Určitě zápas derby s Kolínem u nich, kdy jsme vyrazili jako vesničané na starých kolech v holinkách, montérkách a s rádiovkou na hlavě. (smích) Vyhráli jsme 1:0 gólem Javorka a zpátky jsme jeli oslavnou jízdu po kolínských hospodách zakončenou oslavou na hřišti v Polepech.”


Nyní hrajete za Močovice. Uvažoval jste někdy, že byste se vrátil do Polep?

“Já jsem se do Polep vrátil potom do okresního přeboru, dávali jsme každému příděly, ale bohužel jsem si potom vážně zranil v zápase koleno.”


Už za vašeho působení byla v Polepech fantastická parta, scházíte se ještě někdy mimo hřiště?

“Kolínští kluci tu partu drží dál, ale já se vzhledem k časovému vytížení s nimi na pivo nedostanu. V době covidu jsem však byl na brigádě u Jaromíra Siřínka, kde ještě kluci pracují, tak jsem s nimi asi 3 měsíce pobyl. A minulé léto jsme jako garda Polep vyhráli turnaj v Malešově, což bylo velice příjemný, zase si spolu zahrát.”


Je něco, co byste rád novému týmu v Polepech sdělil?

“Určitě bych chtěl popřát k tomuto obrovskému číslu. Je to pro Vás velká čest a hlavně závazek, aby se tato historická nit nepřetrhla. Popřál bych hlavně energii a zdraví, abyste měli dost sil pokračovat v tom, co započali Vaši pradědové, dědové a otcové. A hlavně, abyste k tomu vedli i své děti, vnuky a byli pro ně vzorem, jako byli Vaši otcové pro Vás. A je jedno, jestli budete hrát divizi, nebo prales. Důležitý je, aby fotbal na vesnici žil a stmeloval lidi. Zakončím to slovy klasika - herečky Jiřiny Jiráskové z filmu Kožené slunce - ...kde na vesnici není fotbal, tam chcípl pes”


109 zobrazení0 komentářů

Comments


Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page